Zeer sterk in FTL transporten en dedicated distributie

Zandbergen Transport – opgericht in 1939 – is een familiebedrijf gespecialiseerd in het transport van frisdranken, levensmiddelen en bouwmaterialen. Op dit moment is de derde generatie van de familie Zandbergen actief. De standplaatsen van Zandbergen Transport zijn door heel Nederland te vinden. Zo kunnen wij een optimale totaaloplossing bieden aan onze opdrachtgevers. Een aantal speerpunten staan binnen de dienstverlening centraal. Zo zetten wij ons in om:

  • Opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn door altijd een oplossing op maat te bieden;
  • 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar te zijn;
  • Mee te denken over activiteiten in transport, opslag van goederen, overslaan van pallets, omstapelen, herindeling van routes en andere zaken die van toegevoegde waarde zijn;
  • Continu kwalitatief bij te dragen aan de efficiency en productiviteit van opdrachtgevers;
  • Nette vrachtwagens te leveren met professionele, goed opgeleide en representatieve chauffeurs.

Belangrijke speerpunten voor Zandbergen zijn niet alleen het investeren in het wagenpark, maar vooral in haar medewerkers die deze voertuigen besturen. Zandbergen heeft eigen gecertificeerde mentoren in dienst en heeft een continue programma gericht op defensief rijgedrag. Naast het terugdringen van het verbruik, speelt uiteraard schade, veiligheid en imago een grote rol.

Visie en missie

Zandbergen Transport hecht veel waarde aan de kwaliteit van de dienstverlening en de continuïteit hiervan naar opdrachtgevers. Het is daarom onze missie om opdrachtgevers een totaaloplossing te bieden, waarmee zij hun efficiency en productiviteit kunnen verbeteren in een altijd veranderende markt. Belangrijke aspecten hierin zijn de opleidingen van onze medewerkers en de automatisering van het proces, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste communicatieapparatuur en boordcomputers. De professionele medewerkers van Zandbergen Transport dragen tevens bij aan het succes van ons transportbedrijf. Hun betrokkenheid en enthousiasme zorgen voor korte lijnen en een platte organisatie, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. De kwaliteit wordt daarnaast gewaarborgd door het ISO/ HACCP kwaliteitssysteem.

Om opdrachtgevers nog sneller en beter van dienst te zijn, hebben wij vanuit strategisch oogpunt de overname van Ambrosius Transport gerealiseerd. Dankzij deze overname is er nu sprake van een driehoek tussen het noorden, zuiden en oosten van Nederland. Op die manier kunnen wij een landelijke dekking binnen het transport verzorgen en met onze diensten inspelen op een verdere groei van Zandbergen Transport. 


Historie

Na de oprichting in 1939, richtte Zandbergen Transport haar dienstverlening op het transport van stro, mest en bloembollen. Ondertussen is de koers aangepast naar de behoefte van de huidige markt, namelijk het vervoer van levensmiddelen, frisdranken en bouwmaterialen. Onze doortastende en innovatieve aanpak heeft tot een continue groei geleid. Dankzij automatisering, opleiding van medewerkers, vernieuwende communicatieapparatuur en boordcomputers en door de vestigingen op verschillende locaties, is Zandbergen Transport in staat geweest om zichzelf telkens weer op de kaart te zetten. Hierbij wordt de aandacht voor duurzaamheid, service, kwaliteit en kostenefficiënt handelen nooit uit het oog verloren.

Hieronder een leuk filmpje van het bedrijf in de beginjaren '60.

 

Directie Zandbergen Transport

Op dit moment wordt Zandbergen Transport geleid door de derde generatie van de familie Zandbergen. De driekoppige directie geeft richting aan ongeveer 600 medewerkers, die werkzaam zijn op de vier vestigingen in Limmen, Amsterdam, Hoogeveen en Tilburg. 

 

Het werkgebied van Zandbergen Transport.