Het tautliner transport van Zandbergen wordt ingezet voor een grote variatie aan vrachten voor verschillende opdrachtgevers. Zo verzorgen wij in heel Nederland en in Europa het transport tussen leveranciers en retailers. Voor grote opdrachtgevers rijden wij ook vrachten naar en van distributiecentra. De tautliners zijn voorzien van gesloten trailers, zodat de vracht vocht-, vuil- en stofvrij vervoerd wordt. Aangezien onze tautliners landelijk continu actief zijn, kunnen wij flexibel op de lokale en regionale wensen van onze opdrachtgevers inspelen.


Transport van coils

De coilopleggers van Zandbergen Transport zijn vlakke opleggers, voorzien van een staalgoot. In de bodem van de oplegger kan een luik worden geopend om een rol staal op de onderliggende balk te leggen. Deze rol weegt doorgaans rond de 20 ton en wordt daarom met de kraan in de auto geladen en ook zo gelost. Tata Steel is één van onze opdrachtgevers, waarvoor de goed onderhouden coilopleggers worden ingezet.

Veiligheid van coilopleggers

De stalen rollen kunnen via de zijkant of via het dak in de coiloplegger geladen worden. Zandbergen Transport vindt het zeer belangrijk dat de coilopleggers aan specifieke eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een goede conditie van de spanbanden. Zandbergen Transport besteedt vanuit die gedachte specifieke aandacht aan de veiligheid rondom het laden, lossen en vervoeren van dit soort staalrollen. De coilgoten in onze opleggers leven daarom de normen van de staalindustrie na.